fbpx

Färjestad BK Hockeyallians har de senaste dagarna arrangerat den första upplaga av Nordic Challenge, en vidareutveckling av Allianscupen som genomfördes första gången 2019. Två dagar med smålagspelsturneringar för spelare födda 2007-2010. Att arrangera evenemang för unga där idrottande får ske i en fri miljö tror vi kan skapa möjligheter för en roligare och mer inkluderande ungdomsidrott i framtiden.

 

Det var för ungefär tre veckor sedan som några av FBK Akademiens och Alliansens medarbetare insåg att isen i Löfbergs Arena skulle stå tom dagtid under påsklovet. Då bestämde de sig för att försöka nyttja en sådan fantastisk möjlighet till att göra något kul för värmländska ungdomsspelare. Det landade i två dagar av smålagspelsturneringar för spelare födda år 2007-2010. Förhoppningen var att kunna anordna ett avslappnat evenemang så nära spontanidrottens natur som möjligt.

Med en och en halv vecka kvar öppnade anmälan och då med en viss oron för att tiden skulle vara fö knapp för att fylla upp grupperna tillräckligt för att spela turneringarna. Inte minst eftersom Alliansen trots allt skulle hålla en SKILLS CAMP bara några få dagar senare, under helgen. Men trots den korta tidshorisonten var intresset stort och till slut hade över 100 unga hockeyspelare anmält sig till första upplagan av NORDIC CHALLENGE.

   

Igår och förrgår var det dags för alla de unga hockeyälskarna att samlas i Löfbergs Arena för att mötas och mäta sig med varandra. Till skillnad från t.ex. camperna som arrangeras i Löfbergs Arena, var det ett annat lugn och samtidigt en annan oreda som infann sig nere i korridorerna. Den avslappnade känslan där mötet mellan spelare från olika föreningar och sporten i sig fick stå i fokus, levde upp till alla förhoppningar. Med ovanligt knappt med tid och resurser lämnades vissa logistiska utmaningar att lösas för de som fick uppdraget att arrangera turneringarna. Men efter ett bra jobb av flera medarbetare och ideella ledare från Färjestad kunde schemat rulla på som planerat.

 

Dessa två dagar blev mer än vad man hade kunnat önska. I linje med Alliansens ambitioner att sänka trösklar och öka inkluderingen för vår idrott, hoppas vi ha tagit ett steg mot att göra just det. I det långsiktiga arbetet för att främja glädje och deltagande i ungdomsidrotten, behöver vi ta initiativ. Den här gången var det en kortsiktig lösning, engagemang från medarbetare och spontanitet hos över 100 barn som möjliggjorde just det här evenemanget.

 

Av: Erik Rubenson
Bilder: Erik Rubenson