fbpx

VAD ÄR FBK AKADEMIEN?

Akademien är ett samlingsnamn för Färjestad BK:s verksamheter inom Dam, Junior, Ungdom och de olika utvecklingsverksamheterna såsom cuper, camper och esport. Paketeringen av verksamheterna skapar möjlighet till att gemensamt arbeta för att nå koncernens vision Bäst i Sverige, ledande i Europa.

De huvudsakliga målen med Akademien är att utbilda spelare till klubbens representationslag inom dam och herr, att finna vägar för framtida sportslig utveckling samt att stärka varumärket Färjestad BK.

Verksamheten ska genomsyras av glädje, lärande och utveckling. Det är viktigt att verksamheterna arbetar för att främja individens långsiktiga utveckling, ger varje individ samma förutsättningar att lyckas, anpassar matcherna och träningarna utifrån individens behov samt säkerställer att varje individ får möjlighet till allsidig träning.

Kärnverksamheten inom Akademien innefattar verksamheterna inom Dam, Junior och Ungdom. Akademien innefattar även fler externa delar vars uppdrag är att skapa ett forum för innovativa projekt och verksamheter i syfte att bredda målgruppen, finna nya upptagningsområden samt att öka det potentiella urvalet för framtida spelare och ledare inom klubben. Exempel på verksamheter är klubbens engagemang inom cuper, camper och esport.

Har du specifika funderingar eller vill du engagera dig i Akademien? Kontakta oss.