fbpx

FÄRJESTAD CCM HOCKEY CAMP

Färjestad Reebok Hockey Camp startade sommaren 2011 och sedan 2014 går camperna under namnet Färjestad CCM Hockey Camp i formaten Hockey Camp, Super Challenge Weeks, Skills Camp, Club Camp och Goalie Camp.

Under säsongen engagerar vi över 2 000 barn och närmare 500 ledare. Vi drivs av möjligheten att utveckla människor och gör vårt yttersta för att ta hand om våra deltagare såväl på som utanför isen. Ishockey må vara den roligaste sporten som finns, men människan bakom gallret är viktig att komma ihåg varför detta alltid är något som vi tar med oss när vi skapar våra koncept.

Den gångna säsongen har vi arrangerat drygt 15 camper, inte bara i Karlstad, utan runtom i hela Sverige och så även Norge. Färjestad BK:s camper är idag ledande inom ishockey och arbetar aktivt för att låta varje barn utvecklas som ishockeyspelare såväl som människa. Klubben vidhåller vikten av alla människors mentala hälsa och vi är övertygade om att det finns ett viktigt och stort arbete framför oss i att utbilda och skapa rätt förutsättningar för alla utövare att lyckas även som människor vid sidan av isen.

Att bedriva den mängd camper som Färjestad CCM Hockey Camp gör hade inte varit möjligt utan fantastiska människor och medarbetare. Anledningen till att Färjestad BK är duktiga på att bedriva camper beror till stor del på de drivna och passionerade människor som inspireras av möjligheten att få arbete med barn och ungdomar. Campernas ledare brinner för pedagogiken bakom utövandet och arbetar aktivt för att hitta nya vägar och möjligheter till att inspirera och lära fler barn.

Tillsammans är vi med och skapar inte bara hockeyns framtid, utan även framtiden för idrottande och aktivitet hos barn. Vägarna till att få fler barn att idrotta och att idrotta längre är många, men vår övertygelse är att vi behöver utforska vägarna för att på sikt finna den rätta. Det är därför viktigt att vi ständigt rör oss framåt för att utvecklas dit våra deltagare vill ta oss. För oss finns ingenting viktigare än att lyssna till behovet och därefter skapa förutsättningar som speglar verkligheten.

Med det sagt så vill Färjestad BK hälsa dig varmt välkommen till våra camper. Oavsett utgång för den pandemi vi upplevt och just nu upplever, så ska vi våga lyfta blicken och fokusera på vilka möjligheter detta kan ge framåt. För oss finns det inget viktigare än att skapa förutsättningar för barn att samlas, umgås och aktiveras i det forum de älskar allra mest: ishockey!