fbpx

De första matcherna för säsongen har äntligen spelats i arenorna. Juniorerna gjorde sina första matcher sedan november (!) förra året. Det är med andra ord skönt att kunna vara igång igen…

Världen ser dock fortsatt annorlunda ut och vi drabbas fortfarande av den pandemi som råder. Vår förhoppning är dock att successivt kunna skapa förutsättningar för deltagare med anhöriga att kunna engagera sig och delta runt idrotten. Med detta följer att vi utifrån omvärldens situation löpande kommer att anpassa verksamheten för att på ett säkert sätt kunna bedriva vår verksamhet för alla våra aktiva.

Till säsongens start gäller som följer:

  • Samtliga spelare erbjuds möjlighet till ombyte i Löfbergs Arena. För aktiva födda 2010 och senare gäller enbart ombyte, ej dusch. Vid osäkerhet är det givetvis okej att fortsatt byta om hemma och komma färdig till ispasset. Stäm av med era respektive lagledningar.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att nyttja handtvätt eller handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel). Vi ber er att föra en god handhygien.
  • Spelare och ledare ska hålla avstånd i omklädningsrum, korridorer och duschutrymmen. Max tre personer vistas samtidigt i duschutrymmet.
  • Tillsammans försöker vi att begränsa tiden som spelare och ledare är på plats i arenan. Samling sker i ”lagom” tid före träning, därefter sker snabbt ombyte efteråt för att inte skapa trängsel i korridorer och omklädningsrum.
  • Anhöriga tillåts se matcher. I övrigt är det inte tillåtet att besöka omklädningsrum eller andra områden där spelare eller ledare befinner sig.
  • Ungdomscaféet är tillsvidare stängt.

Vid matcher gäller:

  • Utifrån rådande föreskrifter om publik erbjuds föräldrar möjlighet att se matcher. I Löfbergs Arena gäller max 2 anhöriga till respektive spelare. I Löfbergs ICE Arena gäller max 1 anhörig per spelare.
  • Båda föreskrifterna innebär att publiken ombeds hålla avstånd om minst 1 meter till sällskapet bredvid. Bifogat finner ni information för de båda arenorna, vi ber er att respektera detta.
  • Varje lag har en representant som ansvarar för att restriktioner följs vid respektive match. Vänligen respektera deras ord.

För juniorlagen följer information löpande från junioransvarig. För att kunna genomföra ovan, så påminner vi om att:

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls. Spelare och ledare som haft symptom ska vara symptomfria minst 48 timmar för att åter kunna delta i träning eller match.  För smittspårningens skull ber vi er att kontakta lagledning vid sjukdom/symptom. Information om vad du ska göra om du blir sjuk hittar du på sidan Om du eller någon i familjen har blivit sjuk eller på Rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i idrottsförening. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

Det kommer kontinuerligt ny information som gör att nya beslut kan komma att behöva fattas. Vi ber er därför ha översyn med att information till er skickas löpande och ibland med kort varsel.

Tack för din förståelse!