fbpx

Gällande restriktioner så kommer nedan en uppdatering kring vad som gäller i och med gårdagens presskonferens.

  • De restriktioner som kommunicerades den 23:e december (LÄNK) kvarstår. Detta innebär vaccinationsbevis på samtliga tillställningar i Löfbergs Arena samt Löfbergs ICE Arena. Se länk för mer information.
  • NY: Publikbegränsning införs i Löfbergs ICE Arena där vi återgår till att tillåta 1 förälder per barn (totalt max 30) att se matcher och tillställningar. Åskådarna räknas som deltagare i tillställningen och ska sitta ner på anvisad plats (markerat i ICE). Däremot räknas inte utövare och funktionärer till det begränsade antalet personer.

Sammanfattade åtgärder:

Publikbegränsning

Publikbegränsning införs i Löfbergs ICE Arena där vi återgår till att tillåta 1 förälder per barn (totalt max 30) att se matcher och tillställningar. Åskådarna räknas som deltagare i tillställningen och ska sitta ner på anvisad plats (markerat i ICE). Däremot räknas inte utövare och funktionärer till det begränsade antalet personer.

Vaccinationsbevis för samtliga besökare
Anordnare av offentliga tillställningar inomhus med fler än 20 och högst 500 deltagare behöver vidta åtgärder för besökare.

Från den 23:e december och tillsvidare kommer samtliga åskådare till Löfbergs Arena och/eller Löfbergs ICE Arena att behöva uppvisa vaccinationsbevis. Detta gäller för alla matcher och aktiviteter.

Varje lag säkerställer att minst en person vid insläppet för respektive arena kontrollerar vaccinationsbevis samt giltig ID-handling.

För mer information om rutiner se länk.

Anvisad sittplats
Till följd av införandet av vaccinationsbevis så behöver samtliga åskådare sitta ner – detta gäller även i Löfbergs ICE Arena.

Likväl som med vaccinationsbevis så är det varje lag som säkerställer att publiken sitter ner under matchen.

Begränsad publik till herrarnas hemmamatcher
På grund av de nya restriktionerna som drastiskt minskar vår kapacitet under hemmamatcherna för herrlaget så finns ingen möjlighet för ungdomsledare och ungdomsspelare att erbjudas tillträde till de närmaste matcherna.

Oerhört tråkigt såklart – men vi hoppas kunna återkomma med mer positiva besked längre fram med möjlighet att kunna se matcherna.

Framflyttade cuper och camper
Under perioden fram till den 16:e januari ämnade Färjestad BK arrangera en turnering (Julpucken) samt fyra olika camper (Skills Camp, Goalie Camp, Club Camp x2).

Restriktionerna innebär avrådan från cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Till följd av detta finns ingen möjlighet att arrangera enligt den plan vi tidigare haft.

Turneringen och camperna flyttas fram och kommer förhoppningsvis att genomföras på ett nytt datum. Vi återkommer så fort vi har fått klarhet i när detta kan bli.

Övriga förhållningsregler
Utöver ovan nämnda punkter är det fortsatt viktigt att vi hjälps åt med att:

  • Hålla avstånd
  • Tillhandahålla hygienartiklar
  • Dela inte utrustning
  • Stanna hemma vid symtom
  • Blanda nödvändigtvis inte grupper som annars inte träffas
  • Håll koll på regionala förutsättningar och regler