fbpx

Under helgen lanserades den nya ”Nationella Damhockeyligan”.

Det händer mycket inom Svensk dam och flickhockey. Bl. a. har det svenska ishockeyförbundet lanserat en ny regel gällande Hemmafostrade spelare där man på sikt vill att antalet utländska spelare ska minska för att istället skapa förutsättningar för svenska produkter som allt som oftast har fått stått tillbaka de senaste åren.

Regeln är framtagen för att främja talangutvecklingen, för att unga hemmafostrade spelare ska få chansen till mer speltid. Detta toppat med världsklasspelare från andra nationer som kommer in och höjer ligan.

Gizela Ahlgren – Bloom, Sportchef Svenska Damhockeyligan

En av det absolut största nyheterna är dock att Damettan kommer att få en stort lyft när man under helgen lanserade Nationella Damhockeyligan.

Tillsammans har föreningarna jobbat fram ett nytt koncept som kommer att ge Damettans föreningar ett helt annat lyft, sportsligt men även kommersiellt.

Tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet har ligan även justerat seriesystemet vilket har utmynnat i att man efter jul kommer att spela en damhockeyallsvenska.

Detta är början på en helt ny fas för Svensk Damhockey…

Conny Olausson, Ordförande Damettan

Det skapas en helt ny plattform för Damettan klubbarna där bl.a. Svenska Spel samt Svenskhockey TV går in för att skapa bättre förutsättningar och ett mervärde för klubbarna att kunna vara med och ta del av. Utöver det lanseras även en hemsida i form av www.ndhlsverige.se. Där kommer trupper, spelarintervjuer och reportage att göras för att lyfta de involverade föreningarna.

Färjestad BK som representeras i styrelsen genom Albin Tyllgren är glada över att se de positiva vindarna blåsa kring svensk flick- och damhockey.

Tyllgren om Färjestad BK:s position i satsningen:

  • Vi vill vara med och påverka utvecklingen framåt i syfte att stärka sporten och skapa en utvecklande miljö för våra dam- och flickspelare. Vi arbetar aktivt tillsammans med förbund och kringliggande föreningar i syfte att finna möjligheter för samverkan som främjar vår gemensamma utveckling framåt. FBK Girls, vår satsning inom flickhockey, växer sig starkare för varje vecka och ökar därmed utövarantalet som bas för den utveckling som vi vill ha framöver. Genom vår styrelseplats i ligaorganisationen för Damettan som arbetar med utveckling såväl kommersiellt som sportsligt, så ges vi dessutom möjlighet att påverka i ett bredare perspektiv som främjar svensk ishockey, avslutar Tyllgren.