fbpx

-Jag är inte den största killen som går runt på stan och vill visa upp mig, men man blir lite mer säker i sig själv och man törs säga vad man menar. Det säger Lucas Loob Trygg, spelare för Färjestad BK J20 om sin hockeyresa.

Lucas Loob Trygg började spela hockey när han var tre år hemma i Stavanger, Norge. Det var där hans pappa spelade och där hela familjen bodde. Loob Trygg är uppväxt i en hockeyfamilj, så det var naturligt för honom att börja spela ishockey tidigt. Han tyckte även att det var kul att hänga med lagkompisarna i hallen.

-Jag tittade på pappa och hans bröder där det var högt tempo, kul att göra mål och han hjälpte sitt laget med att vinna, så jag ville följa hans fotspår, berättar Loob Trygg.

När han var tio år så bytte hans pappa klubb till Manglerud, Oslo, så fick resten av familjen följa med. Till att börja med så spelade Loob Trygg med killar ett år äldre och fick sedan chansen vidare upp. I Manglerud så vann han bland annat U16 guld i Stavanger. Loob Trygg spelade för Manglerud Star från tioårsåldern till i fjol.

Loob Trygg är född här i Karlstad. Han valde att komma hit och provträna och blev därefter frågad av klubben att komma hit.

-Jag visste att det var bra här i Färjestad BK, så det var en no brainer! Berättar Loob Trygg.

Lucas Loob Trygg har under rådande omständigheter valt att lämna Färjestad BK.

 

 Hur har ishockey format dig till den du är idag?

-Jag är lite tystare än mina vänner som inte spelar hockey, man blir lite tuffare och man vågar stå för vem man är. Jag är inte den största killen som går runt på stan och vill visa upp mig, men man blir lite mer trygg i sig själv och man törs säga vad man menar.

Var har du uppnått hittills i din hockeykarriär?

-Jag har varit med på landslag och Bv med Norge J18 ifjol. Jag har även spelat i Mangleruds A Lag med min farbror.

Loob Trygg fortsätter:

-Det är kul att veta att man får chansen när man jobbar hårt och vill något.

 

Juniorhockey

Loob Trygg spelar juniorhockey för att han älskar att komma till hallen varje dag och träffa trevliga lagkompisar. Han spelar hockey för att man utbildas varje dag och känner sig starkare med åldern. Sedan handlar det om att man vill uppnå något och att ha människor runt omkring som hjälper en. En sporre för Loob Trygg är att man senare kan tjäna pengar av något man älskar att göra.

Vad har ishockey bidragit med?

-Betytt allt i mitt liv för gemensamt intresse med andra och bidragit till god vänskap.

 

Uppoffringar

”Vänner och skola när man var yngre, man kanske inte kunde gå ut när man hade match, dagen efter”

Största besvikelsen?

-Förluster som man helst vill glömma dagen efter.

Hur hanterar man den besvikelsen?

-Man måste alltid tänka på positivt och analysera vad man gjort bra i matchen och sedan tänka framåt. Att se fram till nästa match och träning och vara glad för att göra det man älskar mest.

 

Snabba frågor:

Vem är din förebild?

-Min pappa han har jag sett spela genom min barndom. Han finns alltid där för mig och vi kan prata om vad som helst. Till exempel kan jag ringa och fråga om saker angående hockey eller annat. Han var riktigt bra på hockey och han spelade med sina bröder och han visste att man kunde bli något och man kan leva på hockeyn och därför vill jag följa hans fotspår.

Intresse utanför hockeyn?

-Jag gillar att spela playstation, där spelar jag mest FIFA och call of duty. Utöver det så tycker jag om att träffa vänner. 

Favorit motto

”Leva varje dag som att det är den sista. Njuta av varje dag och är väldigt glad att jag kan hålla på med det jag älskar.”

Favoritmaträtt?

-Pizza.

Favoritlåt?

Travis Scott- Skeletons.

Favorit Hockeyspelare?

-Nathan Mackinnon från Colorado, eftersom jag gillar hans spelstil och känner igen mig och vill ta saker från hans spel

Beskriv dig själv med en egenskap?

-Snäll mot alla mina vänner och familj varje dag.

Framgång för dig?

-Att man lever för något och jobbar hårt varje dag! Man gör sitt bästa i varje sak och man vill bli bättre på saker.

 

Av: Ellie Lynch