fbpx

Vi har haft kul på vägen och fått varit med att vinna mycket, men också lärt mig hur det känns att förlora! Det säger Leo Lööf hockeyspelare för Färjestad BK J20.

Leo Lööf var sju år när han började spela hockey som knatte i Färjestad BK. I barnsben handlade hockeyn om att träffa vännerna och ha kul på träningarna, men sedan när Lööf blev äldre tyckte han även att själva sporten i sig blev rolig. Han började spela hockey lite senare än de flesta, men sedan kom ett år som hans utveckling tog fart, eftersom han tyckte att det var så pass kul, jobbade hårt och älskade att tävla och vinna. Han valde att fortsätta med sporten på grund av gemenskapen och erfarenheten han fick med vännerna i laget och med tiden blev sporten mer roligare. När han sedan valde att satsa på ishockeyn, så valdes andra sporter bort som han höll på med, bland annat fotboll och innebandy. Under U16 året var det en gallring och sedan blev det mer seriöst och Lööf beskriver det som att det var då det roliga började med tuffare träningar, matcher och liknande. Han har bland annat vunnit U16-guld, J18 SM silver och brons med landslaget. Lööf har spelat för Färjestad BK under hela sin karriär, men har under denna säsong varit utlånad till Linden hockey. U16 guldet är Leos bästa minne och detta säger han om det:

-Vi hade ett bra och roligt lag både på och utanför isen. Vi hade kul hela säsongen och det kändes bra för egen del också.

Lööf har fått vara kvar i moderklubben den största delen av sin hockeyresa, där han tagit kliv hockeymässigt, men också utvecklats som individ utanför hockeyn.

-Vi har haft kul på vägen och fått varit med att vinna mycket, men också lärt mig hur det känns att förlora. Berättar han.

Färjestad BK

Färjestad BK har varit en stöttande klubb i Lööfs utveckling, erbjudit en bra och hälsosam miljö med goda förutsättningar att utvecklas som både hockeyspelare och människa. Enligt Leo har klubben haft bra utbildning, tränare, mycket istider och träning. Utanför hockeyn har spelarna också fått tillgång till bra med stöttning samt utbildning för hur man ska vara goda lagkamrater, men också människor utanför hockeyn.

”Att välja Färjestad som hockeygymnasium var en självklarhet! Jag kände till klubben bra för jag spelat här hela livet och vet att de bidrar med förutsättningar för att kunna uppnå sina mål och veta att dem tror på mig”, berättar Lööf.

Draften och säsongens utlåning 2020 var ett speciellt år för Leo, när han blev draftad till St. Louis Blues. Han har även fått chansen att spela i SHL och få känna på seniornivå. Strax innan jul blev Lööf utlånad till Linden hockey och spelade där resten av säsongen. Han var utlånad tillsammans med akademispelarna Linus Lööf, Chris Lynch och Erik Lindskog. Innan juniorerna anlände låg Linden bland botten i tabellen, men mot alla odds vann Linden hockey fortsättningsserien och fick ta del av ett historiskt kval.

Passionen för ishockey

Genom sin passion för hockeyn och sin drivkraft har Leo lärt sig vad som krävs för att vara ansvarsfull och dedikerad. Leo berättar att hans största egenskap är att han är väldigt driven och ser varje dag som en ny möjlighet att bli bättre. Han har lärt sig med åren ansvaret som man har som hockeyspelare och detta gäller även utanför isen. Utanför hallen representerar akademispelarna Färjestad BK och det är viktigt att vara en snäll person. I övrigt bör man äta och sova bra, för att sedan kunna bidra med sitt ”bästa jag” på isen. Nästan hela Leos liv handlar om hockey och det är glädjen som är drivkraften. Med hockeyn har Lööf fått många kompisar, mycket glädje och ha något kul och göra varje dag. Han vill kunna komma så långt som möjligt med ishockeyn och kunna leva på det och då gäller det att man tar ansvaret som krävs.

Snabba frågor:

Har du något intresse utanför hockeyn? -Hänga med kompisar och spela TV spel, framför allt Fifa, NHL och Fortnite.

Vem är din förebild? -Mina föräldrar är mina förebilder, för de stöttar mig i allt jag gör och kan alltid komma till dem för stöttning. De ger mig förutsättningar för att kunna hålla på med hockey!

Favoritmat? -Grillad fläskfilé med pommes.

Favorit hockeyspelare? -Rasmus Dahlin, han är ung och har en kul spelstil.

Beskriv dig själv med en egenskap? -Schysst.

Vad är framgång för dig? -Att man lyckas med sitt mål, man brukar oftast ha kortsiktiga och långsiktiga mål och när man uppnår dem har man lyckats.