fbpx

Världen fortsätter att vara annorlunda och drabbar oss om möjligt hårdare för varje dag som går. Idag kom Beslut om skärpta allmänna råd i Värmland som påverkar verksamheten inom Akademien drastiskt. Vi vill därför påminna och uppmana till att fortsatt följa de restriktioner och rekommendationer som finns dels från myndigheterna, men även från Färjestad BK och förbunden.

Värmlands ishockeyförbund informerade idag att myndigheternas beslut om skärpta allmänna råd i Värmland gäller från och med idag 12/11 till den 10/12. Under denna tid så får inga lag i Värmländska föreningar spela, förutom i SHL, Hockeyallsvenskan, Hockeyettan och SDHL.

Ungdomar födda -05 och yngre får dock träna under vissa förutsättningar.

  • Träningsverksamhet får bedrivas enligt de allmänna råden som gäller i hela landet med följande tillägg
  • idrotter där nära fysisk kontakt är en väsentlig del av idrotten bör överväga ett innehåll i träningen så att nära fysiskt kontakt undviks,
  • idrottsutövare och ledare ska, i den mån det är möjligt, undvika att använda kollektivtrafik i samband med sitt idrottsutövande, och
  • idrottsverksamheter ska i den mån det möjligt genomföras utomhus.

För juniorlagen följer information löpande. För att kunna genomföra ovan, så påminner vi om att:

Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls. Spelare och ledare som haft symptom ska vara symptomfria minst 48 timmar för att åter kunna delta i träning eller match.  För smittspårningens skull ber vi er att kontakta ledare/lagledare vid sjukdom/symptom. Information om vad du ska göra om du blir sjuk hittar du på sidan Om du eller någon i familjen har blivit sjuk eller på Rekommenderade riktlinjer vid bekräftad smitta i idrottsförening. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

  • Spelare födda 2010 och senare byter om hemma och kommer ombytta och klara till ispassen.
  • Dela inte vattenflaskor, munskydd och liknande som kan överföra saliv.
  • Se till att nyttja handtvätt eller handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel). Vi ber er att föra en god handhygien.
  • Spelare och ledare ska hålla avstånd i omklädningsrum, korridorer och duschutrymmen. Max tre personer vistas samtidigt i duschutrymmet.
  • Utifrån föreskriften om max 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar rekommenderar Svenska Ishockeyförbundet, för att efterleva föreskriften, att ingen publik tillåts i samband med träning, match eller annan aktivitet inom ishockeyn. Endast aktiva och nödvändiga funktionärer/föräldrar medverkar vid aktiviteter.
  • Tillsammans försöker vi att begränsa tiden som spelare och ledare är på plats i arenan. Samling sker i ”lagom” tid före träning, därefter sker snabbt ombyte efteråt för att inte skapa trängsel i korridorer och omklädningsrum.

Det kommer kontinuerligt ny information som gör att nya beslut kan komma att behöva fattas. Vi ber er därför ha översyn med att information till er skickas löpande och ibland med kort varsel.

Tack för din förståelse!