fbpx

Sonja påväg från sin första träning hos FBK Girls. World Girls’ Ice Hockey Weekend (WGIHW) är en global aktivitet med fokus på ishockeyn på flicksidan. Helgen är utlyst av IIHF och uppmanar distrikt/föreningar att anordna aktiviteter för tjejer. I Färjestad BK inleder vi helgen med att fira vår 50:e deltagare till FBK Girls och får besök av #11 Esteri Kallimäki från A-laget. Färjestad BK vill vara med och påverka utvecklingen framåt i syfte att stärka sporten och skapa en utvecklande miljö för våra dam- och flickspelare. Vi arbetar aktivt tillsammans med förbund och kringliggande föreningar i syfte att finna möjligheter för samverkan som främjar vår gemensamma utveckling framåt. FBK Girls, vår satsning inom flickhockey, växer sig starkare för varje vecka och ökar därmed utövarantalet som bas för den utveckling som vi vill ha framöver. För en dryg vecka sedan skrev vi in vår 50:e deltagare i FBK Girls. Sonja som började med ishockey i äldre ålder startade efter inspiration från A-lagsspelaren Josefin Lindström från FBK:s A-lag. “Jossan” som arbetar på Sonjas skola är en sann inspiration för unga tjejer och drivs av att få utveckla tjejhockeyn på lång sikt:

  • Det är fantastiskt att få vara en del i att utveckla tjejhockey både i Karlstad men även i Värmland. För några veckor sedan hade vi 45 tjejer i Löfbergs Arena, nya som äldre, som kunde hänga tillsammans och spela hockey, säger “Jossan”.

“Jossan” tillsammans med spelare från FBK Girls.  Kom och träna med oss!

Genom FBK Girls värnar vi fortsatt om kringliggande föreningars verksamhet samtidigt som vi ger möjlighet för fler tjejer att vara på is och träna. Vi välkomnar alla åldrar på isen och vårdnadshavare är också välkomna om barnen behöver hjälp/stöd innan de blir trygga på isen. Skridskor och hjälm är krav, övrig utrustning och klubba är ett plus om man vill.

Forumet är kostnadsfritt. För att delta i Färjestad BK ska man anmäla sig till Tre Kronors Hockeyskola (om man är i den åldern) och även maila till tkh@farjestadsbk.se om att man vill delta i FBK Girls. All information under säsongen kommer på laget.se.

Tider Färjestad BK: Varje fredag i Löfbergs ICE Arena kl 16:40-18:00 (OBS: NY TID)

Tider Forshaga IF: Varje lördag 10:40-11:40 i Ängevi Ishall

Tider Nor IK: Varje lördag 10:00-11:00 samt för U11-laget (2011-13) onsdagar 17:15-18:15 i Norvalla Ishall

Tider Kils AIK: Verksamheten är i uppstartsfas. Håll koll på hemsidan för senaste information.