fbpx

Vi är stolta över att sex akademiespelare från Färjestads juniorverksamhet togs ut för att den gångna helgen spela med Sveriges och Norges landslag. De spelare från FBK Akademien som har tagits ut är Lucas Kling, Wille Johansson och Albert Wikman för Sverige (U17) och Martin Johnsen samt Tobias Bjercke Larsen för Norge (U18). Den sista spelaren från Färjestad att representera ett landslag i helgen var Lucas Forsell som spelade en fyrnationsturnering med Sverige (U19) i Pribram i Tjeckien.

Sveriges U17-landslag spelade en fyrnationsturnering i Nyköping där de mötte Finland, Tjeckien och Schweiz. Svenskarna gick segrande ur turneringen efter att ha vunnit alla tre gruppspelsmatcherna och den avslutande finalen mot Tjeckien som slutade 2-1.

Såhär säger Lucas Kling om känslan för att få spela en turnering med landslaget i en kommentar till Akademien:
“Såklart jättekul och framförallt mäktigt. Det är stort. Det är väldigt och vi ska gå för en seger.”

På frågan om varför Lucas tror att han och så många andra spelare från Färjestad har tagits ut svarade han följande:
“Jag tror att de gillar min attityd ute på isen och att jag är en jobbig spelare att möta. Det är nog främsta anledningen till att de tagit ut mig. sen skulle jag säga att Färjestad ger oss bra möjligheter till att komma långt i karriären genom bra kvalité på träningarna, bra mat och bra upplägg men sen är det även vad man själv gör vid sidan av som kommer vara avgörande.”

Norge spelade B-turneringen i U18-vm även kallad “Division 1 group A” i Slovakien 11-18 april. De slutade på en andraplats bakom Slovakien och avancerar därmed till A-turneringen inför 2023. Norge var det laget som gjorde flest mål med 22 gjorda på de fyra gruppspelsmatcherna och akademiespelaren Martin Johnsen var lagets poängbäste med hela 14 poäng på endast fem matcher.

Vi i Akademien vill gratulera killarna som tagits ut och vi säger grattis till fina prestationer och resultat.

 

Bild: Bildbyrån