fbpx

Nu har den svenska U17-truppen för Finnkampen i Visby 23/8-26/8 släppts. I laget finns fem namn från FBK Akademien med vilket är flesta av alla klubbar. 

Färjestad BK och FBK Akademien är stolta över att få skicka så många representanter till ett landslag. Akademiens junioransvarig, Fredrik Jonsson, säger att det både är mycket roligt dels för föreningen men även för spelarna själva. “Det är nyttigt att få komma ut och få spela på landslagsnivå och få den utbildningen” säger Jonsson i en kommentar.

FBK Akademien arbetar med att främja för idrottsintresse med brett deltagande där en viktig komponent är att arbeta med värmländska föreningar. Det är därför en stor framgång att Akademispelarna som blivit uttagna till landslaget kommer från just olika värmländska föreningar. De uttagna spelarna och deras respektive moderklubbar är:

Melvin Asp Cassåsen (MV) – Färjestad BK
Wille Johansson (FW) – Färjestad BK
Victor Westh (B) – Sunne IK
Elias Ivansson (FW) – Hammarö HC
Hugo Hell (FW) – Forshaga IF

Fredrik Jonsson berättar att Färjestad hade ytterligare fem spelare som deltog på det senaste regionlägret som även dem gjorde bra ifrån sig. Det tillsammans med de duktiga spelare som inte deltog visar att vi har en mycket spännande årskull på gång inom FBK Akademien.

FBK Akademien önskar spelarna ett stort lycka till i med matcherna i som spelas i Visby 23/8-26/8.

Av: Erik Rubenson