fbpx

Tillsammans med Karlstads Universitet breddar Färjestad BK sin utbildning och tar upp kampen med den amerikanska collegeutbildningen. 

Det är med glädje som Färjestad BK genom Akademien tillsammans med Karlstads universitet nu fördjupar sitt samarbete och tar upp kampen om college i USA och Kanada. Satsningen är banbrytande, där spelare från de egna lagen samt hockeyettan nu erbjuds möjligheten att bedriva universitetsstudier i kombination med sin ishockey.

– Det är otroligt glädjande att vi blir ledande med att utbilda unga och äldre förmågor, inte bara inom ishockey, utan även som människor och som samhällsmedborgare. Akademien förenar människor som drivs av att skapa ett bättre och mer hållbart samhälle, människor som vill skapa en positiv förändring med utbildning och lärande som grund. Vår övertygelse är att vi genom universitetsutbildning och utbildning i stort tar viktiga kliv i att skapa en positiv förflyttning till ett högre tillstånd där ishockeyn i vårt fall är verktyget för vägen framåt och uppåt. Genom samarbetet med Karlstads universitet så erbjuder vi samma alternativ som det annars så populära ”college” i USA dit många svenska hockeyspelare flyttar. Med detta så skapar vi förutsättningar att behålla fler spelare inom svensk ishockey vilket hjälper oss på vår resa mot att få fler att idrotta och att idrotta längre, säger Albin Tyllgren, chef för Akademien.

Karlstads universitet har sedan 2011 kunnat erbjuda möjligheter för elitidrottssatsande studenter att få speciellt studiestöd. På elitidrottsuniversitet i Karlstad erbjuds möjligheten att söka fritt mellan program och fristående kurser kopplade till Karlstads universitet. Tack vare elitidrottsuniversitet så får studenterna möjlighet att flytta både föreläsningar och tentor beroende på sitt schema inom ishockeyn. Universitetet hjälper dessutom studenten att sätta upp en plan för hur de ska genomföra studierna i förhållande till sitt schema inom elitidrotten.

– Vi är mycket nöjda med att genom detta avtal med Färjestad BK:s Akademi kunna knyta ihop elithockeyn än mer tydligt med Karlstads universitet, och vi ser fram emot att välkomna elithockeyspelare till våra kurser och utbildningsprogram, säger Christian Augustsson, föreståndare för Karlstads Elitidrottsuniversitet.