fbpx

– Där har sportchefen gjort bra och sett till så att det inte är några kaxiga och bortskämda juniorer som kommer hit utan bra och väluppfostrade grabbar, det säger Oscar Pettersson spelare för Linden hockey.

Under rådande omständigheter så lades all hockey juniorverksamhet ned i Sverige och detta har medfört att många spelare inte kunnat utöva den sport de älskar. Vi har ett gäng spelare från J20 som har fått chansen att spela division 1, bland annat Noah Andersson i Halmstad, Anton Berglund i Forshaga, Linus Johnsson i Grums, Ternblad i Skövde, men sedan har vi ett gäng juniorer från Färjestad, Västerås och Södertälje som anslutit till Linden hockey i Eskilstuna. Spelarna från Färjestad är Chris Lynch, bröderna Lööf, Erik Lindskog och Samuel “Xet” Eriksson. Vid jul innan juniorerna anlände låg Linden hockey långt ner i tabellen, men i nuläget har det skett ett lyft och laget ligger bland toppen.

-I division 1 är spelarna lite äldre, större och tyngre, men ungefär ganska lika ändå jämfört med J20, berättar Chris Lynch.

 Leo Lööf var den första spelaren från Färjestad BK som anslöt till Linden och tyckte att det var kul och få spela matcher.

-Det kändes bra, alla var sköna direkt och jag lärde känna grabbarna snabbt, men det var såklart roligt när de andra Färjestad killarna också fick en chans här och få med dem i laget.

Killarna bor fem minuter från hallen med kort avstånd till Ica och andra faciliteter. Det är nära till affären och ishallen så juniorerna går för det mesta men vid behov finns det en bil att låna. 

-Linden har tagit bra hand om oss med mat och boende, säger Linus Lööf.

Samuel “Xet” Eriksson kom till Eskilstuna i tisdags och har hittills fått ett bra intryck och tycker att det är en bra förening att utvecklas i. Xet hade haft kontakt med Linden tidigare och när det sedan kom en öppning tog även han chansen.

Oscar Pettersons perspektiv- spelare för Linden hockey

Hur var det i Linden innan J20 grabbarna kom?

-Det var helt ok ändå, men grabbarna har bidragit mycket med energi i laget. De är väldigt varmt välkomna och känns som att dem trivs så det är kul. De tillför både på och av isen tycker jag och hjälper oss vinna matcher. Så det är bra killar rakt igenom!

Hur upplever du laget nu efter juniorernas ankomst?

-Det kan vara en nackdel att det kan skära sig lite i truppen och så, men det tycker jag faktiskt inte att det har gjort. Där har sportchefen gjort bra och sett till så att det inte är några kaxiga och bortskämda juniorer utan bra och väluppfostrade grabbar som kommer hit. Då funkar det alltid och leder inte till några problem. Jag är jätte nöjd med dem!

Vad hoppas du att ni åstadkommer denna säsong?

-Just nu hoppas vi att vi undviker negativt kval. Det är sju lag i denna serie och fyra som kvalar nedåt. Vi ligger tvåa just nu så vi hoppas att vi kommer 1a 2a eller 3a. Vi har så pass bra lag så vi ska kunna klara oss.  

Erik Lindskogs perspektiv- spelare från Färjestad BK J20

Hur känns det att spela division 1?

-Det känns bra! Det är lite annorlunda, eftersom våran serie är stängd så är det väldigt kul att få chansen här än att inte få spela alls. Det är inte många som får det just nu. 

Vad är det som är annorlunda?

-Jag skulle säga att det är lite mer kontrollerat här. I J20 är det mer chippa och gå med många skridskostarka spelare, men här krävs det att skydda puck och det är inte lika stressigt. Men samtidigt är det svårare att ta sig igenom för folk ligger tätt, så det är lite att ställa om. 

Hur ser du på framtiden?

-Jag vill fortsätta att utvecklas, så det blir väl division 1 nästa säsong. Sedan ska jag försöka att jobba mig uppåt och bli så bra som möjligt. Målet är att komma till SHL eller ännu högre. Jag ska fortsätta att träna hårt. Det är många i division 1 som jobbar dagtid utöver hockeyn. Men jag tror att det är viktigt att hålla kvar träningen ändå och inte fuska på något utan fortsätta köra på med hård och målinriktad träning. På denna nivå är fys träningen ett eget ansvar och det är det man bör vara noggrann med. 

Hur ser du på denna säsong?

-Det är en tuff serie i år då fyra lag kvalar neråt och ett som kan gå uppåt. Det har gått väldigt bra efter jul och fortsätter vi spela bra har vi chansen att komma först och spela för högre platser. Det är det jag går för att ta vara på säsongen och ha kul och vara glad att man får spela. 

“Jontes” perspektiv- ass. tränare för Linden

Jonas “Jonte” Gustaffsson anser att de unga spelarna tillfört både fart och ett driv som saknades innan jul. Juniorerna har smält in bra i gruppen och sprider en bra energi i omklädningsrummet.

-Juniorerna från Karlstad är riktigt bra personer med glädje och gör jobbet till hundra procent varje dag. Både jag och Jocke har sett en utveckling redan nu, berättar Gustaffsson.

I Linden hockey är filosofin att den som har spelat bäst ska få chansen oavsett namn på ryggen.

-Jag tycker även att vi har en bra mix på äldre och yngre killar, de äldre tillför ett lugn och en trygghet för dem yngre spelarna och dem yngre kommer in med en kämpaglöd och ett GO, berättar Gustaffsson.

Linden hockey hoppas på ett fortsatt lyckat samarbete med Färjestad BK i framtiden.

 

Av: Ellie Lynch