fbpx
Visionen med Färjestad BK:s junior- och ungdomsverksamhet är att vara bäst i Sverige och ledande i Europa. Tillsammans arbetar vi för att skapa en hållbar och utvecklande miljö som lockar människor till att vara en del av Färjestad BK. Genom att arbeta utifrån samma grundprinciper och utbildningsplaner kommer alla att känna stolthet för den verksamhet som de representerar. Det är därför som vi med glädje nu kan presentera Den Grönvita Vägen.

Den Grönvita Vägen innehåller utbildningsplaner, grundprinciper samt en filosofi som tränare och ledare lever efter. Utbildningsplanen är ett ramverk som fungerar som stöd till verksamheten. Den innehåller tydliga målbilder och strukturer för vad verksamheten ska göra och när. Utbildningsplanen är även en kvalitetssäkring som ska främja arbetet med att skapa optimala miljöer för utveckling inom Färjestad BK.

Albin Tyllgren, ansvarig för Akademien kommenterar:

  • Den Grönvita Vägen ger oss en ryggrad att alltid kunna falla tillbaka på i vår utbildning av ishockeyspelare och människor i Färjestad BK. Materialet möjliggör för oss att kommunicera inte bara med spelare, ledare och föräldrar internt, utan även med intressenter i vår omgivning runt omkring Färjestad BK. En del i arbetet med Akademien handlar även om att bli mer transparenta och tydliga med vår utbildning för att exempelvis hjälpa vår region att utvecklas framåt. Genom Den Grönvita Vägen är jag övertygad om att vi tar viktiga steg på den resan.

Tyllgren tillägger:

  • Det är viktigt att poängtera att såväl utbildningsplaner, grundprinciper som filosofier är levande dokument som ska och kommer att uppdateras löpande utifrån behoven i verksamheten och omvärlden. Det krävs att vi som organisation ständigt är lyhörda och öppna för att förändra oss om vi ska ha möjlighet att leva vår vision Bäst i Sverige, ledande i Europa.

I slutändan är det inte utbildningsplanen, grundprinciperna eller filosofin som avgör hur framgångsrik verksamheten kommer att vara, istället är det arbetet från spelare och ledare som görs varje dag året runt.

Mathias Johansson arbetar dagligen i ungdomsverksamheten och säger såhär:

  • Den Grönvita Vägen blir ett viktigt dokument för ungdomsledare och ideella krafter att hålla sig i över tid. Det här är den väg framåt som vi vill gå, och genom Den Grönvita Vägen gör vi det möjligt att skapa förankring och tydlighet i vårt arbete med verksamheten. En tydlighet som handlar dels om vår verksamhet, men även om vad vi som klubb vill, där vi varje dag arbetar med att se hela människan och inte bara hockeymänniskan. Till syvende och sist handlar det om att vi ska utbilda bra människor.

Läs hela dokumentet här.

DEN GRÖNVITA VÄGEN