fbpx

– Att skynda långsamt och ha tålamod, för att den erfarenhet och det jobbet jag la in kommer att förlänga min karriär och stärka mig som person på alla olika sätt och det är något jag kommer ha med mig resten av mitt liv. Det säger Adam Arvedson, hockeyspelare för Färjestad BK U20 om sin hockeyresa.

Adam Arvedson började på hockeyskola i Forshaga när han var runt sex-sju år, men han spelade även fotboll under sina unga dagar. Han fortsatte med hockeyn, eftersom han tyckte att det var kul att hänga med kompisarna i hallen, men även på isen och kunna bidra i spelet. Han spelade med många olika åldrar och träffade nya människor med hockeyn. I Forshaga vann Arvedson Resport Trophy och vann även U14 DM mot Färjestad.

-Detta var väldigt stort för Forshaga att vinna DM, eftersom Färjestad haft som trend att vinna de föregående år, berättar han.

Han kom till Färjestad i U16 och säsongen därpå kom han med i hockeygymnasiet och vann U18 SM silver. Arvedson var även med A-laget förra säsongen och gjorde SHL debut.

-Färjestad har bidragit med grymt mycket, ända sedan jag kommit hit att jag varit här och tränat på dagarna och kvällar och gett mig förutsättningar att utvecklas som person och hockeyspelare. Jag är väldigt tacksam, berättar Arvedson.

På grund av rådande omständigheter, så är Arvedson för tillfället utlånad till Forshaga division 1.

 

“Under min barndom har jag alltid varit mindre i storleken”

-Jag började med killar som var ett år äldre, så jag kanske hade en liten fördel mot dem som var i min egen ålder. Sedan jämnar det ut sig när man kommer upp i åldrarna, berättar Arvedson och fortsätter:

-Under min barndom har jag alltid varit mindre i storleken och har fått kämpa på det viset, men har ändå haft spel i mig, så jag klarade mig bra ändå. Det är nu på sistone jag växt till mig och känner att jag kan använda min storlek där ute också.

 

Motgång

Första året i hockeygymnasiet slet Arvedson av korsbandet, vilket gjorde att han missade en hel säsong och det är en av hans största besvikelse, att få uppleva en sådan skada så ung.

 

 

Hur hanterar man den besvikelsen?

-Om man verkligen vill spela hockey och brinner för det, så tar man sig igenom det. Jag var i gymmet när mina kompisar var på isen, så det var bara att bita ihop och köra och ta mig igenom det året och tyckte att jag kom tillbaka starkt nästa år.

 

Vad skulle du ge för tips till dig själv utifrån det du vet idag?

“Att skynda långsamt och ha tålamod, för att den erfarenhet och det jobbet jag la in kommer att förlänga min karriär och stärka mig som person på alla olika sätt och det är något jag kommer ha med mig resten av mitt liv”

Hur har ishockey format dig till den du är idag?

-Om jag jämför med dem kompisar jag har utanför hockeyn, så har jag en bättre inställning till att gå upp tidigt på morgonen, men jag lever även ett hälsosamt liv med mycket träning. Jag gör jobbet och sedan kan njuta av livet.

 

Juniorhockey

Ishockeyn har bidragit med mycket glädje, vänner och tidsfördriv för Arvedson.

Varför valde du Färjestad som hockeygymnasium?

-Först och främst är det min hemstad, Karlstad. När jag kom hit i U16, så trivdes jag bra i klubben och jag trivs bra med att bo hemma. Det är en bra förening med bra tränare och det finns ett bra upplägg med skolan, som är en bra kombination.

 

Vad motiverar dig att spela hockey på denna nivå? Vart får du drivkraften ifrån?

-Jag har alltid försökt komma så högt jag kan och alltid velat ta mig till nästa nivå. Jag började i Forshaga och gjorde bra ifrån mig och sedan fick jag komma hit till Färjestad som är en toppklubb i Sverige. Ett mål var att komma hit till Färjestad, så när jag gjorde de så ville jag bara göra så bra jag kunde här.

Arvedson fortsätter:

-För att jag vill bli någonting i hockeyn och jag vill hålla på med det här när jag blir äldre, så det är viktigt för mig att utvecklas hela tiden och komma vidare.

 

Hur förhåller du dig till hockeyliv stilen?

-Att man är hockeyspelare och lever hälsosamt och alltid representerar Färjestad BK även utanför ishallen. Detta gör så att man kanske inte beter sig som många andra ungdomar och till exempel är ute på stan en lördagskväll.

Arvedson fortsätter:

-Det kan inte vi vara, för vi spelar matcher och det funkar inte med all träning. Jag tycker att hockeyn är värt det och jag lägger hockeyn som en prioritering.

 

Snabba frågor:

Har du något intresse utanför hockeyn?

-Jag är Liverpool fan, spelar lite golf ibland och det är mest vänner man försöker klämma in när man inte spelar hockey.

Favorit motto?

”Lägga in jobbet och sen njuta av livet”

 Förebild?

-Har ingen, men strävar efter att bli min egen och hela tiden försöka sätta upp nya mål för mig själv och jag tycker att det är bra och inte vara rädd för att vara unik.

 Favoritmaträtt?

Sushi.

Favoritlåt?

Brothers In Arms- med Dire straits.

Favorit Hockeyspelare?

-Quinn Huges i Vancouver. Jag tycker att han är väldigt kul att kolla på med mycket skills och är en offensiv back med bra skridskoåkning.

Beskriv dig själv med en egenskap?

-Jag är väldigt lätt att ha och göra med i sociala sammanhang och passar lätt in.

Vad innebär framgång för dig?

-Framgång innebär att man mår bra och att man njuter av livet.

 

Av: Ellie Lynch