fbpx

 

– Jag har lärt mig att ha disciplin, att samarbeta, respektera och anpassa sig efter andra och vara med många människor.
Det säger Erik Lindskog, hockeyspelare i Färjestad BK U20 om sin hockeyresa.

Lindskog var ungefär sju år när han började spela i moderklubben Hammarö HC. Han hade flera kompisar som spelade och hade även sett en hel del hockey på tv och fattade intresse för sporten. Lindskog minns att i början var han inte en av de bästa, för att han började ett år senare än dem flesta. Han jobbade hårdare än alla andra för att komma ikapp och kanske till och med förbi. Samtidigt med hockeyn höll Lindskog på med fotboll och spelade bandy på rasterna. Han tyckte om att tävla, så han körde dem bollsporterna ganska tidigt.
Men det var hockey han tyckte det var roligast.
-Det var mer intensivt än de andra sporterna och det hände lite mer, berättar Lindskog. Han tycker också att det blev en sådan otrolig gemenskap inom laget. Det blev hockey han fortsatte med.

Lindskog bytte sedan till Färjestad BK U16 och började sedan på Färjestad hockeygymnasium i Karlstad. För honom har det alltid varit en dröm att spela för Färjestad, eftersom han följt Färjestad A lag sedan barnsben. En av Lindskogs största utmärkelser är att han fått tagit del av J18 silver förr förra året.
– Vi var ett bra gäng och vann mycket, vi hade kul, berättar Lindskog om J18 silvret.

Började som back
”I början var jag inte bra, för att jag började lite senare än de andra. De flesta började vid fem årsåldern medan jag började senare. Det var sedan när jag blev elva eller tolv år som jag började att utvecklas och bli bra på att åka skridskor”

Lindskog fortsätter:
– Jag var back först, så jag tränade mycket skott och tränade mer än dem andra, men sen blev jag omskolad till forward och då hade jag med mig skridskoåkningen samtidigt som jag kunde skjuta, berättar Lindskog.

Barndomen
Lindskog har många roliga minnen, framförallt road tripsen med hotellövernattningar. Han tycker att det är väldigt kul att spela hockey och hänga med sina bästa polare.

I början när han kom till Färjestad BK var det svårt för Lindskog att vänja sig all träning.
– Det var tufft när man var trött, men så var det bara att komma hit och det har man vant sig vid, berättar Lindskog.

Hur har ishockey format dig till den du är?
– Den har lärt mig disciplin. Man har även lärt sig att samarbeta-, respektera och anpassa sig efter andra. Jag har lärt mig att vara med många människor.

Sämre minnen på vägen
Lindskog berättade att Tv pucken var ett sämre minne, eftersom hela laget var väldigt nervösa.
– Det var ingen som släppte loss och hade kul, man var nervös för att det var TV och grejer och man trodde att allt hängde på TV pucken, berättar han.

Vad skulle du ge för tips till dig själv?

– Att släppa loss och tro på sig själv och tänka att man fortfarande är väldigt ung och man ska vara där för att ha kul och man är där för att man är bra.

Hockeyns betydelse
Det är ifrån hockey Lindskog fått många av sina vänner. Han har dessutom hittat något han brinner för och något han kan leva för och samtidigt ha mycket kul!
– Färjestad har verkligen utbildat oss till hockeyspelare, till exempel bara träna så mycket vi gör och att man har fått alla möjligheter att utvecklas. Det är det som gjort att jag gått från en U16 spelare till en J20 spelare under åren, berättar Lindskog.

Juniorhockey
Lindskog spelar hockey för att han nu hittat något han verkligen vill göra och kunna leva på sporten. Lindskogs driv är att han gör det för att han tycker att det är kul, ibland kan det komma stunder när man förlorar och då får man inte glömma bort det.

 

Hur påverkar juniorhockey ditt vardagsliv?
– Hockeyn kan bli en liten krock ibland, för man har kompisar utanför hockeyn också. Till exempel på sommaren när kompisar är ute sent på kvällarna på utflykt med bilen och man inte kan följa med.

Lindskog fortsätter:
– Det är därför bra att man är ett lag för då har man flera kompisar i laget, som man kan man luta sig tillbaka på och hänga med. Då blir det på samma villkor.

Största besvikelse du tagit del av hittills i din karriär?

– Det har varit några år då vi åkt ut i slutspel på något skitmål. Ett exempel på detta är första året i J18, då vi spelade bra men förlorade mot Brynäs i kvarten och fick åka hem i buss i sex timmar, då var man väldigt besviken.

Hur hanterar man den besvikelsen?

– Man är ju besviken ett tag men sen är det en ny säsong att ta tag, man får bita ihop och köra. Det kommer nya möjligheter får man tänka.

Snabba frågor:

Favorit hockeyspelare?
– Det är Panarin, eftersom han är rolig att kolla på med sin bländande teknik.

Beskriv dig själv med en egenskap?
– Jag är ganska lugn skulle jag säga, jag stressar inte upp mig så mycket.

Vem är din förebild?
– Zlatan, eftersom han fortsätter att leverera trots hans ålder och all press han fått genom åren.

Favoritmaträtt?
Schnitzel.

Favoritlåt?
Midnight med Kygo.

Av: Ellie Lynch