fbpx

Filip Maniscalchi

Maniscalchis moderklubb är Frölunda HC, där han spelade fram till U16 och valde inför hockeygymnasium att flytta till Färjestad BK. Under tiden med Frölunda HC har han varit delaktig i ett U16 SM silver, U16 SM guld, TV pucks guld och fick chansen att representera Sverige i U16 landslaget.

10 frågor med Maniscalchi

1. Vilka är dina intressen? Umgås med kompisar, flickvän och familj. Gillar även att spela paddel!

2. Favorit låt?  Drankin N Smokin med Future och Lil Uzi Vert

3. Hur har ishockey format dig som person?: “Hockeyn har påverkat mig på många sätt och det skulle vara hur man beter sig professionellt och hur man behandlar andra människor.”

4. Vilket motto följer du?: “Att man måste kämpa för att få något och det kommer inte gratis”

5. Bästa minne? Tv pucks guldet och SM guld under samma säsong!

6. Sämsta minne? Förlusten i SM finalen!

7. Favorit hockeyspelare? “Erik Karlsson, bra spelare med pucken och kreativ och det händer saker när han är på isen! En sådan hockeyspelare jag också vill vara”

8. Vart kommer motivationen att spela hockey på denna nivå? “Har spelat hockey ända sedan jag varit liten och alltid tyckt att det varit roligt! Jag har provat andra sporter exempelvis fotboll och handboll, men det var hockeyn jag fastnade för. Min dröm jag haft sedan barnsben är att komma till NHL!”

9. Vart kommer “Maniscalchi” ifrån?: “Det kommer ursprungligen från Italien och är farfars och sedan träffade han farmor som kommer från Portugal. Sedan träffade pappa mamma och hon är helsvensk, så jag har påbrå från flera nationaliteter.”

10. Familj?: Pappa Michel, mamma Katarina och lillasyster Emma.

https://www.eliteprospects.com/player/423552/filip-maniscalchi