fbpx

Nu tar Färjestad BK tillsammans med Forshaga IF, Kils AIK och Nor IK klivet mot att få fler tjejer att börja med ishockey!

I Färjestad BK värnar vi om jämlikhet och allas lika värde. Det är därför viktigt att alla spelare, ledare och anställda inom organisationen känner stark tillhörighet till varumärket.

I Akademien så får verksamheten inom Dam en tydlig tillhörighet och en god position för att växa ytterligare. Laget som idag spelar i Damettan Västra har goda möjligheter för avancemang och för att lyckas hela vägen krävs att såväl laget som organisationen som helhet gemensamt tar ytterligare steg i utvecklingen.

För att bedriva en självförsörjande verksamhet inom högsta ligan krävs en god underliggande tillväxt av ishockeyspelare, varför utbildning är en viktig faktor för framtida framgång. Tillväxten av damspelare inom regionen är generellt sett god och behöver stimuleras ytterligare för att ta nästa kliv. Med detta följer att flickhockey bör vara och är ett prioriterat område inte bara inom Färjestad BK, utan även inom regionen som helhet.

Det är därför som vi med glädje kan meddela att Färjestad BK tillsammans med samarbetsklubbarna nu startar flickforum för att låta fler tjejer börja med ishockey. I dialog med kringliggande klubbar är vår ambition att kunna vara förebilder och drivande i engagemanget inom dam- och flickhockey. Genom flickverksamheten värnar vi fortsatt om kringliggande klubbars verksamhet samtidigt som vi ger möjlighet för tjejer att vara på is och träna i Färjestad BK.

Tränare i Färjestad BK, Niclas Malmquist, ser ljust på arbetet framåt:
Det finns många goda initiativ runtomkring oss och min uppfattning är att Färjestad BK tillsammans med kringliggande klubbar behöver arbeta gemensamt för att utveckla ishockeyn även för flickor. Det är därför glädjande att vi kan presentera ett upplägg som bygger på ett samarbete mellan Färjestad BK, Forshaga IF, Nor IK och Kils AIK, säger Malmquist.

Samarbetet innebär att flickor ges möjlighet att delta på samlingar och träningar i alla klubbar. Målet är att tillsammans med klubbar runt om Karlstad kunna träffas och träna eller spela gemensamt. Ambitionen över tid är att samarbetet bidrar till att skapa klusterverksamhet som ges möjlighet växa sig stark i hela Värmland.

Malmquist fortsätter:
En del i att ta arbetet framåt gör vi nu genom att avsätta istider och genom att samarbeta med kringliggande hockeyklubbar, vilket gläder mig oerhört. Istiderna blir ett naturligt forum för tjejer i alla åldrar att mötas på gemensamma villkor och utöva ishockey tillsammans. Vår förhoppning är att det ska bidra till att få fler tjejer att börja med ishockey men även hjälpa oss att behålla fler tjejer inom sporten, avslutar Malmquist.

Genom samarbetet erbjuds flickor stående istider varje vecka hos någon eller hos alla samarbetsklubbar. Se länken nedanför för att hitta en istid som passar dig. Välj att gå på en istid, eller gå på flera istider. Det spelar ingen roll till vem du kommer – bara du kommer! 🙂 Det enda som behövs för att vara med är skridskor, hjälm (med galler), halsskydd och någon att hålla i handen om man inte är så duktig på skridskorna (än).

För att hitta istider som gäller för klubb och vecka så besöker du enklast hemsidan för respektive klubb enligt nedan.

Färjestad BK

Forshaga IF

Kils AIK

Nor IK