fbpx

FBK Akademien

Vi vill främja individens långsiktiga utveckling och ge alla individer förutsättningar att lyckas i livet

FBK Akademien

Vi vill främja individens långsiktiga utveckling och ge alla individer förutsättningar att lyckas i livet

Uppdatering gällande restriktioner

Uppdatering gällande restriktioner

Gällande restriktioner så kommer nedan en uppdatering kring vad som gäller i och med gårdagens presskonferens. De restriktioner som kommunicerades den 23:e december (LÄNK) kvarstår. Detta innebär vaccinationsbevis på samtliga tillställningar i Löfbergs Arena samt...

läs mer

                    

Tillsammans skapar vi en trygg miljö byggd på glädje, gemenskap, delaktighet och demokrati där människor får påverka sina egna liv.

JUNIOR

Genom juniorverksamheten så minskar tröskeln från ungdomshockey till seniorhockey vilket skapar goda förutsättningar för att förbereda spelarna för vad som väntar inom elitidrotten.

E-SPORT

Istället för att motarbeta en av idrottens kanske största konkurrenter, data/TV-spel, så väljer Färjestad BK att kroka arm med en aktivitet under stark tillväxt i syfte att finna synergier som vi tillsammans kan dra nytta av.

DAM

Färjestad BK vill vara initiativtagare och förebilder för engagemanget inom dam- och flickhockey. I Akademien så får verksamheten inom Dam en tydlig tillhörighet och en god position för att växa ytterligare. Laget som idag spelar i Division 1 har goda möjligheter för avancemang och för att lyckas hela vägen krävs att såväl laget som organisationen som helhet gemensamt tar ytterligare steg i utvecklingen.  

FÄRJESTAD CCM HOCKEY CAMP

Tillsammans är vi med och skapar inte bara hockeyns framtid, utan även framtiden för idrottande och aktivitet hos barn. Vägarna till att få fler barn att idrotta och att idrotta längre är många, men vår övertygelse är att vi behöver utforska vägarna för att på sikt finna den rätta.

UNGDOM

I Ungdom är strävan att erbjuda en allmän och bred ishockeyutbildning, men även att utbilda individen för en framtid utanför idrotten. Ungdom innefattar barn från Ture Vargs Hockeyskola till U15, hockeyhögstadiet och Elevens Val.

CUPER

Färjestad BK bedriver i egen regi cuper för spelare i U12-U14 genom Färjestadcupen, Julpucken och Oktobercupen. Cuper är viktigt för att dels stärka och visa upp varumärket Färjestad BK, men även för att låta spelare i olika åldrar få spela matcher.

Akademien förenar människor som drivs av att skapa förutsättningar för utveckling över tid,

människor som vill skapa en positiv förändring med utbildning och lärande som grund.

HJÄLP TILL ATT MOTVERKA SPELARTAPPET

De senaste tio åren har spelartappet inom den värmländska ungdomsishockeyn ökat drastiskt. Fler barn slutar idrotta tidigare. Vår ambition är att kunna finnas tillgängliga för att ta ett större ansvar i regionen och att vara behjälpliga om intresse från kringliggande föreningar finns. Det kan exempelvis vara genom ledarutbildningar, Club Camps samt att vi tydligare delar med oss av vår filosofi kring utbildning. Genom detta hoppas vi kunna öppna upp för diskussion med föreningarna om hur vi tillsammans kan behålla fler barn och ungdomar inom ishockeyn.

Vill du vara en del i att få fler barn att idrotta och att idrotta längre? Kontakta oss och engagera dig.