fbpx

DAM

I Färjestad BK värnar vi om jämlikhet och allas lika värde. Det är därför viktigt att alla spelare, ledare och anställda inom organisationen känner stark tillhörighet till varumärket och dess verksamhet.   

Det är viktigt hockeyn lokalt, men även för svensk hockey nationellt, att öka numerären av antalet aktiva utövare. Med det i åtanke så kräver det att vi tänker lokalt och i första hand fokuserar på att fostra våra egna spelare. För att ge oss själva möjligheten att slåss i toppen så är det givetvis så att vi behöver krydda med andra spelare såväl nationellt som internationellt för att ge oss själva möjligheten att vara slagkraftiga.

Färjestad BK vill vara initiativtagare och förebilder för engagemanget inom dam- och flickhockey. Vår uppfattning är att det är viktigt att finna lösningar för en långsiktigt hållbar strategi som över tid kan utveckla verksamheten inom dam- och flickhockey positivt.

Vår ungdomsverksamhet

Tjejhockeydagar:

Det är viktigt och kanske helt avgörande för det framtida fortplantningen av kvinnliga ishockeyspelare att det finns forum där tjejer kan hänga tillsammans med tjejer. Tjejhockeydagen är ett sätt att möjliggör för tjejer att vara tillsammans, träna, spela match och hitta nya kompisar.

Samverkan med lokala föreningar:

För att bedriva en självförsörjande verksamhet inom högsta ligan krävs en god underliggande tillväxt av ishockeyspelare, varför utbildning är en viktig faktor för framtida framgång. Tillväxten av damspelare inom distriktet är generellt sett god och behöver stimuleras ytterligare för att ta nästa kliv. Med detta följer att flickhockey bör vara och är ett prioriterat område inte bara inom Färjestad BK, utan även inom distriktet som helhet. Genom samarbetet erbjuds flickor stående istider varje vecka hos någon eller hos alla samarbetsklubbar.

FBK Girls:

Vi vill vara med och påverka utvecklingen framåt i syfte att stärka sporten och skapa en utvecklande miljö för våra dam- och flickspelare. Vi arbetar aktivt tillsammans med förbund och kringliggande föreningar i syfte att finna möjligheter för samverkan som främjar vår gemensamma utveckling framåt. FBK Girls, vår satsning inom flickhockey, växer sig starkare för varje vecka och ökar därmed utövarantalet som bas för den utveckling som vi vill ha framöver.

Börja spela hockey

Det är med glädje som vi kan meddela att vi även i år fortsätter med ”FBK Girls” för att låta tjejer spela ishockey och ha en stående tid. I dialog med kringliggande föreningar är vår ambition att kunna vara förebilder och drivande i engagemanget inom dam- och flickhockey.

Genom FBK Girls värnar vi fortsatt om kringliggande föreningars verksamhet samtidigt som vi ger möjlighet för fler tjejer att vara på is och träna. Vi välkomnar alla åldrar på isen och vårdnadshavare är också välkomna om barnen behöver hjälp/stöd innan de blir trygga på isen. Skridskor och hjälm är krav, övrig utrustning och klubba är ett plus om man vill.

Forumet är kostnadsfritt. För att delta i Färjestad BK ska man anmäla sig till Tre Kronors Hockeyskola (om man är i den åldern) och även maila till tkh@farjestadsbk.se om att man vill delta i FBK Girls. All information under säsongen kommer på laget.se.

Tider Färjestad BK: Varje fredag i Löfbergs ICE Arena kl 16:40-18:00 (OBS: NY TID)

E-post

Tider Forshaga IF: Varje lördag 10:40-11:40 i Ängevi Ishall

E-post

Tider Nor IK: Varje lördag 10:00-11:00 samt för U11-laget (2011-13) onsdagar 17:15-18:15 i Norvalla Ishall 

E-post

Tider Kils AIK: Verksamheten är i uppstartsfas. Håll koll på hemsidan för senaste information.